ආහාර පෝෂණය හා ආරක්ෂාව

Saved in:
Bibliographic Details
Main Author: ඩයස්, උපාලි ජේ
Format: Book
Language:English
Published: කොළඹ : ඇස්. ගොඩගේ, 2015.
Edition:2 වන මුද්‍රණය.
Subjects:
Tags: Add Tag
No Tags, Be the first to tag this record!
Table of Contents:
  • 1. ප්‍රධාන ආහාර කාණ්ඩ හා ඒවායේ සංයුතිය. 2. පෝෂන ගුණය අනුව ආහාර වර්ග කිරීම 3.ආහාරවල පෝෂදායී බව ආරක්ෂා කිරීම. 4.සුදුසු ආහාර තෝරා ගැනීම හා පරිභෝජනය. 5. කොලස්ටරෝල් නිසා සිදුවන බලපෑම් . 6. රසකාරක ආහාරයට ගැනිම හා ඒවායේ බලපෑම. 7. පනිය ජල අවශ්‍යතාවය හා එහි ක්‍රියාකාරිත්වය. 8. තේ හා කෝපි පානය කිරිම හා ඒවායේ බලපෑම්. 9. නිර්මාංසමය ආහාර ගන්නා අයකුගේ ආහාර හා පෝෂණ අවශ්‍යතා. 10. විවිධ ආහාර හා පෝෂණ අවශ්‍යතා. 11. උදෑසන ආහාර හා එහි ඇති වැදගත්කම. 12. නීරෝගී වීම සඳහා පිළිපැදිය යුතු කරුණු 13. සිරුරේ සම නිරෝගීව ගබා ගැනීම. 14. ඔබගේ ක්‍රියාශීලී වීම හා පෝෂණ අවශ්‍යතා. 15. ආහාරවල සුරක්ෂිත භාවය හා වැදගත්කම. 16. ආහාරවලට සිදුවිය හැකි උපද්‍රව. 17. ආහාර මඟින් වැලදෙන රෝග. 18. වැඩි අවදානමක් සහිත ආහාර. 19. ආහාර නිසා ඇතිවන රෝග වළක්වා ගැනීම. 20. ආහාර ගබඩා කිරිම හා ආරක්ෂාව. 21.ආහාර පිළියල කිරිම හා පිළිගැන්විම 22. දැනගෙන ක්‍රියාත්මක වීමට කරුණු කීපයක්. 23. ආහාරවල ආරක්ෂාව හා පාලනය.